pengumuman paling penting:

mulai 1 julai 2010, artikel akan dikongsi bersama alamat blog (klik sini) yang lain cetusan ibnu marzuki aka mal handsome... sekian, harap maklum & terima kasih melawati laman web ini.
    follow me on Twitter

    handsome x, cik abg botak ni? jk ya, smslah sgera dgn hotlink! hehe...

    Online Learning and Assesment Package :
    ( Pakej Pembelajaran dan Penilaian Online )
    This package introduces new learning approaches; the self learning techniques. These techniques provide students with options on self-paced learning where students decide on how to conduct their own studies.

    Register with us and enhance your learning techniques!

    2010 FIFA World Cup South Africa™ = sokong gara2 makan free from ITALIANNIES sempena hari bapa

    2010 FIFA World Cup South Africa™ = sokong gara2 makan free from KAMPACHI sekiranya jepun win match

    2010 FIFA World Cup South Africa™ = sokong gara2 sosej free from Mc D sekiranya gol pertama dijaring

    2010 FIFA World Cup South Africa™ = sokong gara2 dengar cerita ada makan free kat hartamas


    bilalah agaknya nak wjd pembyran melalui kredit/debit kad dgn master/visa plk berbndg online bank je mcm maybank2u.com @ cimb click? agr lbh mdh utk kt buat tempahan! hrp2 order guna HP berGPRS dgn kad pun blh sperti d lmn2 WAP mobile.airasia.com, maybank2u.com.my/consumer/m2u_mobile/about_m2u_mobile.shtml (M2U mobile), cimbclicks.com.my/mobilebanking.htm + etcs. akhir kata, smoga bisnes ini mendpt smbtn meluas & x sprh (suku pun x smpi) jln sebagaimana pasarborong.com/posmalaysia.com pd 10 thn yg lps... insyallah, AMIN YA RABBAL ALAMIN.

    Tuesday, March 9, 2010

    enakmen neraka? memang wajar jika kini ramai keluar dari islam... sebab la ni bukan yang nabi punya!




    “The objective of the enactment is to determine that there is no coercion in marriage. We do not know whether the girls were forced into the marriage by their parents,” Shahrizat said.

    JIKA ISLAM NABI MEMANG SI BAPA BERHAK MEMAKSA SI DARA MENIKAH DENGAN SESIAPA SAHAJA TAPI KALAU MALAYA... SENDIRI MAU INGATLAH, KAN? BERUNTUNGLAH KEPADA YANG PERNAH BELAJAR GUNA KITAB MUTAAL BADERIN ASLI!







    Siasat kes budak 11 tahun kahwin


    2010/03/09
    E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

    KUALA KRAI: Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JAHEAIK) akan mengambil keterangan sepasang suami isteri dari Jelawang, Kuala Krai, berhubung tindakan mengahwinkan anak perempuan mereka berusia 11 tahun dengan lelaki berusia 41 tahun yang juga ketua jemaah disertai bapa kanak-kanak itu.
    Jurucakapnya berkata, kes terbabit yang kedua membabitkan pernikahan budak perempuan di negeri ini selepas seorang budak berusia 10 tahun dikahwinkan keluarganya dengan lelaki berusia 40 tahun di Pasir Mas, baru-baru ini.


    “Kami belum dapat menentukan status pernikahan terbabit (antara budak perempuan dengan pemimpin jemaah itu) yang didakwa diadakan di sebuah madrasah berhampiran Masjid Besar Machang kerana mangsa tidak hadir ketika pernikahan itu dilangsungkan.


    “Walaupun secara zahir, sekiranya akad nikah diwalikan bapa kandung adalah sah, tetapi itu masih terlalu awal untuk diputuskan kerana biasanya kes membabitkan kanak-kanak memerlukan kebenaran bertulis mahkamah,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.


    Semalam, akhbar melaporkan kanak-kanak terbabit, Siti Nur Zubaidah, 11, dikahwinkan sendiri bapanya, Hussin Mat Salleh, 54, kepada lelaki tabligh berusia 41 tahun selepas diperdaya bahawa perbuatan itu mengikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w.


    Sementara itu, Mufti Kelantan, Datuk Muhammad Shukri Muhamad, berkata semua perkahwinan yang dilangsungkan di negeri ini perlu mematuhi syarat ditetapkan mengikut Enakmen Keluarga Islam Kelantan bagi memastikan pernikahan yang dilangsungkan itu tidak meragukan dari segi syarak dan undang-undang.

    Beliau berkata, antara lain enakmen itu menetapkan syarat umur bagi pengantin lelaki ialah minimum 18 tahun, manakala perempuan pula mesti 16 tahun ke atas.

    Perkahwinan budak 11 tahun perlu kelulusan
    Oleh Hussain Said

    Bapa kanak-kanak perempuan perlu kena tindakan

    KUALA LUMPUR: Perkahwinan budak berusia 11 tahun yang berlaku di Kelantan cukup menyedihkan dan memalukan, sekali gus memberi kesan dalam membela serta memperjuangkan isu kanak-kanak, terutama memastikan mereka mendapat pendidikan sempurna dan perlindungan secukupnya.

    Naib Presiden Hal Ehwal Wanita (Helwa) Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim), Fadhlina Siddiq, berkata walaupun perkahwinan itu sah mengikut syarak, budak berkenaan perlu diselamatkan kerana dia masih kecil dan mempunyai masa depan.

    "Tindakan bapanya amat dikesali dan dia patut dihadapkan ke mahkamah kerana melanggar undang-undang negara," katanya ketika dihubungi, semalam.

    Beliau mengulas mengenai tindakan seorang bapa dari Jelawang, Kuala Krai mengahwinkan anak perempuannya berusia 11 tahun dengan lelaki berusia 41 tahun yang juga ketua jemaah yang disertainya.

    Kes itu adalah kejadian kedua membabitkan pernikahan budak perempuan di negeri itu, selepas seorang budak berusia 10 tahun dikahwinkan keluarganya dengan lelaki berusia 40 tahun di Pasir Mas, baru-baru ini.

    Presiden Persatuan Peguam Peguam Muslim Malaysia (PPMM), Zainul Rijal Abu Bakar, berkata dalam undang-undang negara dan syarak, budak berkenaan sekiranya sudah baligh dan tidak reda dengan perkahwinan itu boleh meminta fasakh (cerai) di Mahkamah Syariah.

    "Dalam Islam memang dibenarkan pernikahan dengan perempuan bawah umur kerana Siti Aisyah sendiri berkahwin dengan Nabi Muhammad ketika berusia sembilan tahun.

    "Mengikut konsep Islam juga tidak semestinya pasangan yang berkahwin di bawah umur melakukan persetubuhan, sebaliknya menunggu sehingga kanak-kanak itu mencapai baligh bagi mengelakkan kesakitan kepada alat kelaminnya," katanya.

    Yang Dipertua Persatuan Ulama Malaysia, Datuk Sheikh Abdul Halim Abdul Kadir, berkata perkahwinan itu sah sekiranya memenuhi rukun nikah, tetapi kesalahan bapa terbabit ialah tidak mendapat kebenaran bertulis daripada Mahkamah Syariah untuk mengahwinkan anaknya yang di bawah umur 16 tahun.

    Katanya, mengikut kaedah Islam tidak timbul soal umur dalam perkahwinan kerana bayi perempuan yang baru dilahirkan sekali pun boleh dikahwinkan.

    "walaupun undang-undang negara menetapkan syarat tambahan untuk perkahwinan yang membabitkan perempuan bawah umur tetapi ia dibenarkan syarak kerana tujuannya baik untuk melindungi kanak-kanak dan mengelakkan sebarang masalah timbul.

    "Bagaimanapun, bapa terbabit boleh dikenakan tindakan kerana melanggar undang-undang negara. Bagaimanapun, kita anggap perkahwinan itu adalah kes terpencil dan bukannya satu fenomena," katanya.

    JHEAIK ambil keterangan ibu bapa kanak-kanak

    KOTA BHARU: Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK) akan mengambil keterangan daripada sepasang suami isteri dari Jelawang, Kuala Krai, berhubung tindakan mengahwinkan anak perempuan mereka berusia 11 tahun dengan lelaki berusia 41 tahun yang juga ketua jemaah yang disertai bapa kanak-kanak terbabit.

    Jurucakapnya berkata, kes terbaru itu adalah kejadian kedua membabitkan pernikahan budak perempuan di negeri ini, selepas seorang budak berusia 10 tahun dikahwinkan keluarganya dengan lelaki berusia 40 tahun di Pasir Mas, baru-baru ini.

    “Kita belum dapat menentukan status pernikahan terbabit (antara budak perempuan dengan pemimpin jemaah itu) yang didakwa diadakan di sebuah madrasah berhampiran Masjid Besar Machang kerana mangsa dikatakan tidak hadir ketika pernikahan itu dilangsungkan.

    “Walaupun secara zahir, sekiranya akad nikah diwalikan bapa kandung adalah sah, tetapi itu masih terlalu awal untuk diputuskan kerana biasanya kes membabitkan kanak-kanak memerlukan kebenaran bertulis mahkamah.

    “Justeru itu, kami akan mendapatkan keterangan ibu bapa kanak-kanak terbabit sebelum menentukan tindakan lanjut,” katanya ketika dihubungi, semalam.

    Beliau berkata, dalam kes yang membabitkan pernikahan budak perempuan berusia 10 tahun sebelum ini, siasatan masih dijalankan tetapi kanak-kanak itu sudah dikenakan perintah mufarakah daripada lelaki yang mengahwininya oleh Mahkamah Rendah Syariah Kota Bharu, minggu lalu.

    “Kanak-kanak terbabit yang tercicir persekolahan itu, kini diletakkan bawah jagaan bapa saudara sebelah ibunya untuk keselamatan. Perintah tegahan turut dikeluarkan oleh mahkamah terhadap lelaki terbabit sehingga kes itu selesai,” katanya.

    Sementara itu, Mufti Kelantan, Datuk Muhammad Shukri Muhamad, berkata semua perkahwinan yang dilangsungkan di negeri ini perlu mematuhi syarat ditetapkan mengikut Enakmen Keluarga Islam Kelantan bagi memastikan pernikahan yang dilangsungkan itu tidak meragukan dari segi syarak dan undang-undang.

    Beliau berkata, antara lain enakmen itu menetapkan syarat umur bagi pengantin lelaki ialah minimum 18 tahun, manakala perempuan pula mesti 16 tahun ke atas.

    “Jika perempuan masih di bawah usia 16 tahun, kebenaran bertulis daripada Mahkamah Syariah mesti diperoleh terlebih dulu,” katanya.

    Buruh dakwa turut nikah anak gadis 10 tahun

    GUA MUSANG: Bapa kepada budak perempuan berusia 11 tahun yang dinikahkan dengan pemimpin jemaah pada 19 Februari lalu, mendakwa lelaki terbabit turut bertindak menikahkan anak perempuannya yang baru berusia 10 tahun dengan seorang ahli jemaah mereka pada hari sama.

    Buruh kampung, Hussin Mat Salleh, 42, mendakwa diperdaya dan dalam keadaan keliru ketika menikahkan anak keduanya daripada enam beradik itu dengan lelaki berkenaan sebagai isteri keempat.

    “Pada 19 Februari lalu, ketika dalam perjalanan berkereta ke markas di Kota Bharu, dia menikahkan anak perempuannya yang berusia 10 tahun dengan rakan kami dengan alasan mengikut sunnah.

    “Sebelah malam itu, ketika berada di madrasah belakang Masjid Besar Machang, entah macam mana, saya dipengaruhi hingga menjadi wali bagi pernikahan anak saya yang masih bersekolah ketika ini dengan lelaki terbabit.

    “Pada pagi keesokannya (20 Februari) saya pulang ke rumah bersama lelaki terbabit dan dua lagi rakan yang juga ahli tabligh untuk menjemput anak saya itu kononnya hendak dihantar ke sekolah tahfiz di Wakaf Bharu seperti diarahkan lelaki terbabit.

    “Saya bagaikan hilang ingatan apabila hanya mengikut saja segala kehendaknya yang turut memberi amaran supaya tidak memberitahu isteri mengenai perkara yang berlaku itu,” katanya ketika ditemui di rumahnya dekat Jelawang di sini, petang semalam.

    No comments:

    Blog Archive

    kredit kad byk kemdhannya tp jgn smpi muflis plk mcm pisau blh dgunakan bg memotong sayur @ bkn2...

    kredit kad byk kemdhannya tp jgn smpi muflis plk mcm pisau blh dgunakan bg memotong sayur @ bkn2...
    fixed deposit RM 2K (kad perak) tp jk lbh 4K lg bgs sbb rata2 bank tmbh bermnt utk trima permhnan slps 1 thn penggunaan kad pertama @ RM 8K (kad emas) d public bank/ambank blh mhn kredit kad baru/pemula tanpa cek income, kemudian slps 3/6 bln layak utk dptkan kredit kad lain plk sperti hsbc, rhb bank & etcs dgn hanya bwk mykad + kad kredit tersbt je... mdh, kan? jk bjk menguruskan kewangan, kita blh rbt brng2 percuma/murah dr promosi bank2 sebagai cnth tiket wyng free dgn mtv HLB, jetstar-HSBC, laptop 50%-citibank + etcs dgn melayari lmn2 web mrk utk rjkkan. apa2 kemusykilan, sila jgn segan2 utk meninggalkan pesanan anda d chat blog ini. anyway, kini byk bank yg tiada yuran tahunannya @ free for life! *p.s. x ckp RM2K, guna payslip gaji terkini (plng bgs 3 bln terakhir) slps 6 bln bkerja utk (pekerja swasta terutamanya) dptkan pnjmn mdh d http://www.aeonmalaysia.com.my & jgn p jumpa along plk...

    terpaksa tutup nombor sbb khuatir dislh guna oleh phk x bertanggung jwb...

    akan dtg ada diamond plk tp entah bila @ x dan kot jk blaku PD ke 4? lg best platinum ni berbndg emas sbb jk ada promosi MAS, beli 1 tmpt duduk bisnes class dpt 1 free!

    Labels

    1 malaysia (1) 1 penny (1) 10th anniversary (1) 125 ktm (1) 13 MEI (1) 1901 (1) 1u (1) 2010 (1) 2012 (3) 2020 (2) 2nd round (1) 4th of july (1) 5 tahun (2) 50% diskaun (1) 70 juta warganegara (1) 911 (1) A and W (1) aax (2) abaiya (1) abang ipar bangsat (1) adik najib (1) ADVICE PUN BODOH (1) afrika (1) agen nikah siam (2) agen yahudi (7) Agnes Bermudez (1) AHMOI (1) aids (1) air kencing setan (1) airasia (4) airasia x (2) Aizdean (1) akhir zaman (1) akta kanak-kanak 2001 (1) ALAMANDA (1) allah (1) along (1) ambank (1) america (1) ampang hilir (1) ampang jaya (1) ampwalk (1) anak haram (2) anak ramai (1) antarabangsa (1) anwar (1) apa ada pada nama (1) apartheid (2) aqura (1) arak (1) ARDARTU (1) Ariel dan Luna Maya (1) aseanpol (1) asiapol? (1) ASRAMA (1) astro (1) astro ceria (1) atm (1) Aung San Suu Kyi (1) aussie (1) ayam haram (1) AYERS ROCK (1) Azrinaz Mazhar binti Hakim Mazhar (1) baby (1) BABY HATCH CLUB (1) BAD JEW (1) badrul hisham (1) BAGUS KACUK (1) bahyah (2) BAIK MURTAD DARI ISLAM BABI (1) bajet (1) baju kuning (1) bakal janda kaya (1) bala allah (1) balas dendam (1) balasan tuhan sebab rogol indon (1) bangsat (2) bangunan stesen keretapi lama (1) bangunan sultan abdul samad (1) banjir (1) bank (1) bapa (1) BARU TAU (1) bas drebar (1) bas metro 99 bangkok bank (1) BAS NADI (1) baskin robbins (1) Batang Kali Massacre (1) bau (1) bayi (2) bear (1) beli combo jer tanpa tengok movie (1) BENDOI (1) beracun (1) berak (1) berani (1) berbaloi (2) BERDAYA SAING (1) bermadu (1) bersara (1) big dog najib (1) big screen (1) bijak (1) BIJAN (1) bil (1) bini (1) biru itali (1) bisnes maju (1) blogger (2) blok minyak (1) Bloody Sunday (1) BN (3) BOB MARLEY (1) BODOH (5) bohong (1) bohsia (1) bombay (1) bookie (2) borneo (2) bosnia (1) boss (1) bpa mca (1) buang anak (1) buang bayi (5) bufet (1) buffet (5) bukan malaysian telegraph (1) bukit antarabangsa (2) bukit jalil (1) BUKU DENGAN RUAS (1) BUM (2) bung mokhtar (1) bunting (1) bunuh diri (1) bunuh menteri (2) burma (3) burma embassy (1) cabut gigi guna roket (1) cari jalan baru (1) CARI MAKAN (1) Carla Bruni (1) cathay (1) cathay cineleisure (1) cathay damansara (1) celcom (1) celebriti chef (1) CENTRAL (1) cerai (1) cerai 4 (1) cerai telefax (1) CEREKARAMA (1) cheap (1) chee cheong fun (1) china (1) china town (1) chocolate fair (1) chua soi lek (1) cicken rice shop bagi zakat today (1) cikai (1) cimb (1) cimb card (1) cimb junior (1) cina (1) cina buta (1) ciplak (1) competition (1) conspiracy (2) CONTEST (1) cool (1) CRAVEN CAFE (1) crocs (1) crystal crown (1) cuai (2) cube (1) cuepecs (1) cukai (1) culik (1) CURI PASIR (1) cuti bersalin (2) d7 (2) DAIM ZAINUDDIN (1) damansara (1) danga city mall (2) dap (2) dapislam. paskafir (1) darabif (1) dasar Be eNd (1) DASAR UMNO BN (2) dataran pidato (1) dataran putrajaya (1) DATING HARAM (1) Datuk (1) daulat tuanku (1) DAZZLE SHOW (1) debat (1) denmark (1) derma (2) Despicable Me (1) di dunia lagi allah dah tunjukkan camner kalau kat akhirat pulak (1) dijajah (1) dim sum (1) dipecat (1) direct access (1) direct bus (1) discovery (1) divorce radio (1) doa makbul (1) doctor (1) dosa (1) double location (1) double meaning (1) DR M (1) Dr. Mohd. Ridhuan Tee Abdullah (1) DRAMA (1) dunia (1) early bird (1) EARLY MARRIAGE (1) eden klia (1) ekspedisi chef wan (1) Ekspo Beli Barangan Malaysia 2010 (1) elak sesak (2) Elevated parking (1) equatorial KL (1) esplanade (1) ets (1) event management (1) faktor (1) faraj (1) Father AND Son Look-alike (1) father;s eve (1) father's day (6) female pm (1) festival filem malaysia (1) fidelity group (1) fiesta nasi lemak 1 malaysia (4) fitnah (1) food (1) forecaster (1) france (1) free (4) free cinema (1) free makan (1) free meal (3) free minum (1) free movie (2) free netbook (1) free pass (3) free pass finally (1) free seats (1) free shuttle (1) freedom of speech (1) frills hotel (1) frim kepong (1) gara2 bodoh (1) gara2 kampachi (1) gara2 takut bini (1) GATHERING GENGBLOGGER (3) gaza (2) gelaran (1) GENTING HIGHLAND (1) german (1) GIANT (2) GLOBALISASI (1) go gabba gabba (1) goodie bags (1) goodies (1) gratis (1) greater KL (3) gsc (1) gubal (1) gunung kinabalu (1) guru (1) haji dengan bas (1) hakim (1) HALAL (4) halal kah? (1) half price (1) hamil (1) HAMPIR KIAMAT (2) haram (4) harapan (1) hari (1) hari bapa (3) HARMONY (1) harus (1) hati kering (1) HAWA (1) Hebatnya Angin Rindu Sarajevo (1) heineken (1) Helen Clark (1) hi 5 (1) hidup bung (1) highway (1) hikmah (2) hilang (1) HINA SULTAN (1) hipokrit (2) history (1) hot swiss chocolate (1) hotdogs (1) hotlink (1) HUDUD (1) hulu ganu (1) i-city (1) IAB (1) ice cream buffet (1) ihram (1) iim (1) ilmiah (1) independence day (1) india (1) indian (1) indienews (1) INDON (3) internet (1) interpol (1) ipoh (1) ipt (1) islam (3) islam ganas (1) islam pukimak yang bukan nabi (1) israel (5) istana negara (2) itali (1) italiannies (2) IZIN MAHKAMAH (2) izzah (1) izzah anak peliwat (1) jacob's walk of life (1) JAHIL (1) jalan darat (1) jalan kerja ayer lama (1) janggut (1) JANNAH (1) japan (5) japan fil festival (1) japanese (1) jazimin jazlan (1) jb (2) jeddah (1) jepun (1) jersey murah (1) jfkl (1) jilat (1) jim (1) jimak (1) jimat (1) jiwa kacau (1) jj (1) johnny's (1) jojoba (1) jong jong eng (1) jpa. pru 13 (1) jpn (1) jual (1) Julia Gillard (1) juno movie (1) kafir (1) KAFIR LEBIH MULIA KINI (1) KAHWIN AWAL (2) kahwin budak (1) kahwin siam (1) kami prihatin gagal (1) kampachi (5) kanak2 (1) KANGAROO (1) KANGAROO MEAT (1) kantoi (1) karaemon (1) kartun (1) kasihan (2) kastam (1) kasut (1) KCT1 (1) KD (1) kdu (1) KEBAIKAN KEJU (1) kebal (1) kebetulan (2) kedah (1) kedutaan myanmar (1) KELAB ANAK HARAM (2) KELAB TASIK PUTRAJAYA (2) kelantan (1) keling (1) keliru (1) kena sumpah (1) kena tipu (1) kepakaran (1) kerabat (1) KERAJAAN (2) kerja kosong (1) kerusi (1) KETAHUILAH HAK ANDA (1) kfc (1) khalifah (1) khalwat (1) KIAMAT BAGUS (1) kiraan (1) kk (1) KL (5) kl - hatyai (1) KL raya (1) klasik (1) kLcc (1) KLIGP (1) kmj (2) know how (2) kolej risda (1) komedi (1) komuter (3) komuter buat hal lagi (1) kondem power from bugger aka spammer (1) konek pada dahi (1) KONGSI DOSA SEBAB SHARE INFO (1) KONSPIRASI (1) KONSULAT (1) kopi janda (1) korea (1) korean air (1) kota damansara (7) KPD (1) kraton surakata (1) Krishna Institute of Medical Sciences University (1) ktm (2) ktm serdang (2) KUCING (1) kupon (1) lagu masuk keluar masuk (1) lancau (1) langkawi (1) latin (1) laundry (1) lawak (2) lazat (1) lcct (1) lebih dekat (1) lebih gelap kulitnya semakin kuat larian sebab cahaya matahari yang diserap digunakan untuk tenaga (1) lebih kejam (1) lemak (1) lemas (1) lembu (1) Lemongrass Café (3) letak jawatan (1) liwat (2) london (2) london trip (1) lrt (1) lucah (1) macgruber (1) maeps (1) MAHATHIR (2) mahkamah syariah (1) MAID (1) main tembak (1) majlis perundingan melayu (2) makan gaji buta (1) makan tanpa had (1) maksiat (1) malay (1) malaysia (1) malaysian mirror (1) malaysian PR (1) malaysiantoday (1) mamak (1) mamak terbeliar (1) mangkuk tingkat (1) manhattan fish market (1) mantap (1) mara (3) mara sponsorship (1) marathon (1) margaret thatcher (1) marigold (1) MARK AND SPENCER (1) maruah (1) mas (1) masalah sosial (1) masjid (2) masjid india KL (1) masjid pakistan chow kit (1) master degree (1) MASTERSkill (1) maswings (1) mauritius (1) maxis (1) mazidul (1) MBBS (1) mc d (1) mca (1) mecc (1) medan tuanku (1) media (1) media alternatif (1) medicine (2) MELAKA (1) melayu (1) MEMALI (1) memalukan (1) member (1) menopause (1) MENYAMAR (1) meriahnya (1) meritokrasi (1) mertua setan (1) mesra (1) METRIX RESEARCH (1) metrojaya (3) mexico (2) mihas (1) minah saleh (1) minda kalut (1) mines (4) MINUM ARAK TANPA HAD (1) minyak masak (1) miracle (1) misi (1) MIX MARRIAGE (2) mobile money transfer (1) modal (1) MOF (1) monarki (4) money transfer (1) monyet (1) movie (2) mpm (1) MSU (1) mujarab (1) munafik (6) mungkin (1) murah (3) murahan (1) muslim (1) muslim big (1) MY (1) myanmar (4) n.ajis (2) n.ajis bangsat (1) nachos nachos (1) naik aziz (1) najib (2) najib letak jawatan (1) NAKED (1) NAMEWEE WORLD CUP SONG (2) Nanny Mcphee and the Big Bang (1) nasi kandar beratur (1) NAZAR (3) negara maju (3) nepal (1) neraka (1) NIJ AZIZ (1) nikah (1) nikah awal (2) nikah burma (2) nikah siam (3) NIKMAT (1) no kids (1) non bumi (1) norjuma (1) ntv 7 (1) nurin jazlin (1) nurul syuhada (1) nz (1) obama (1) old film (1) old town cafe (1) om burger (1) ong bak 3 (1) online (1) orang asli (1) orang gaji (1) orang rumah (1) ORPHANCARE (2) otak kuning (1) OTAK LEMBAP (1) OVERSEA (1) oversupply (1) PADAN MUKA (1) PADANG KOTA LAMA (2) pahala (1) pakat hentam (1) PAKATAN (1) pakatan rakyat (1) pampasan (1) papajohn (1) pariah (1) parlimen (1) paspot (2) PASSPORT (1) patutnya seluruh malaya bukan 2 tempat sahaja (1) pau (1) pavilion (1) payung (1) pdrm (3) pecah rumah (1) pecat (1) peguam (1) pekan baru (1) PEKIDA (1) pelacuran (1) pelajaran percuma (1) pemandu pelancong (1) pembantu (1) PEMBOHONG (1) penang (2) penjajahan (1) penjara (1) penjara pudu (2) penjenayah (1) penyakit (1) pepper roaster (1) perak (1) perancis (1) perang dunia ketiga (1) percuma (2) perhilitan (1) perkasa (1) perli (1) perubatan (2) pesta bunga (1) pesta coklat 1 malaysia (1) pesta durian (1) pesta durian subang parade (1) petah (1) petaling jaya (1) peterpan (1) peterporn (1) petrosains (3) PGM (1) PIALA DUNIA (1) pinda (2) pisau cukur (1) pistol (1) pj (6) playgirl (1) PM (1) poligami (5) polypause (1) PORTUGIS (1) pot luck (1) poyor (1) ppj (1) premiums (1) prescott inn klang (1) president (1) president amerika syarikat (1) president US (1) PRESINT 8 (1) presint 8 (P8) (1) presint 9 (1) projek (1) pru 13 (4) PTPTN (1) public speaking (1) public transport (1) pukimak (1) punca sebab ternampak sultan tengah berzina dengan bukan isteri kah (1) punch bag (1) pusar kepala (1) pusat giat mara (1) puteri saadong (2) putrajaya (3) putrajaya (Pj) (1) putrajaya sentral (1) pwtc (3) queensbaymall (1) RACIST (1) rais yatim (1) raja petra (1) ramalan daim (1) rangoon (3) rapidkl (3) rapidpass (1) rasamas (1) RASUAH (2) RASUAH SEKS (4) RASUAH wang (1) rate 18 (1) read malaysia (1) regular (1) remaja (1) republic (1) republik (4) result (1) revolusi (1) REWARD (1) risiko (1) rm20 semalam (1) rm5 (1) RMK 10 (2) rogol (3) rompak (1) ron baby (1) ROOTBEER (1) royale bintang (1) rtm (1) rugi sikit (1) RWG (1) sabah (1) sabtu (1) sabun (1) saiful bohong (1) saigon (1) SAKIT JANTUNG (1) salah parents pulak (1) saman (2) same group (1) samy velly (1) santau (1) sarawak (1) SARSI (1) SAYANG KINABALU (1) sayfool (1) sedap. (1) sedunia (1) segambut (1) sejarah (1) sekolah rendah (1) SEKS (1) seksi (1) SELANGOR (1) selepas sambutan 125 tahun (1) selipar (1) SEMALAM PULAK OFFERSTATION.COM PAPARKAN INFO PASAL TOP UP RM10 JER UNTUK DAPATKAN BERUANG TOLOL TUH (1) sembelit (1) SENATOR Datuk Dr Mashitah Ibrahim (2) seoul (2) sepang circuit (1) serbia (1) serdang (1) servis N = night bus (1) sesikat (1) setan (2) SETANDAN PISANG (2) sex maniac (1) sex toys (1) shah alam (1) shahrizat (7) SHARE STORY (1) siam (3) siap ada goodies bag lagi (1) sikat pisang (1) siksa kubur (1) singapore (1) sistem khalifah (1) SISWA TONGENG (1) slogan belit (1) smk (1) sms (1) sniper (1) sokongan (1) solat hajat (1) sosej telur free (1) SPAD (2) spain (1) SPEAKERS SQUARE (2) sprm (1) sri warisan (1) sri warisan event management (1) strategi (1) stroke (1) suarasa (1) subur (1) sultan (1) sultan brunei (1) sultan johor (1) sulTAN sayTAN (1) SUMANDAK (1) sumbangan (2) superGT (1) susu (1) susu badan (1) switzerland (1) Syed Hamid Albar (1) t208 (1) T305 (1) tahan ngantok (1) tahun lepas istana tutup untuk rakyat sebab H1N1 petanda kena cerai (1) tak bersyukur (1) tak munafik (1) taktik (1) takut bini (1) takziah (1) talak 3 (1) talak television (1) tangkap khalwat (1) tanyalah ustaz (1) tapau (1) taxi berkupon (1) tcrs (1) teh tarik (1) teh tarik place (1) TELAPAK SYURGA (1) telegram (3) telegraph (1) telekom (2) telur (1) tembak (2) tempang (1) tengku adnan (1) tersirat (1) TERUNA (1) TERUTU (1) tesco (2) TEST (1) tgi friday's (1) tgi fridays (1) tgv (2) THAILAND (1) the apartment restaurant (4) the best (1) the chicken rice shop (1) the curve (1) The Expendables (1) The Karate Kid (1) the oranje (2) the strand (1) tiket free (1) tips (1) tiruan (1) tm point (1) tmnet (1) tokyo (1) tolol (1) tony roma's (1) top movie (1) touch n go (1) tourist guide (1) toy stories (1) toys r us (1) toys story 3 (5) TRAVEL (1) tukang masak (1) tunai (1) tune hotel (3) tune hotels (1) tune money (1) tune store (1) tune talk (1) tusyen free (1) TV3 (1) tv9 (3) u (1) u3 (1) u601 (1) u80 (1) ubat (1) UITM (2) uk (1) ukm (1) ULAMA PENGAMPU (1) ULANG TAHUN PERKAHWINAN (1) ulat tiket (1) UMNO (2) undang (1) underwater world (1) unikl (1) untuk kita aja (1) uob (1) vincent tan (1) visa (2) vmu (1) voucher (2) wali (1) wangi (1) wayang (1) wayang free (1) wcg (1) wednesday (1) weekend (1) western union (1) world cup (10) world cup offficail song (1) world cup south africa (1) world cyber games (1) world trade center (1) world war 2 (1) XTRA (1) yahudi (2) yangon (2) yayasan better malaysia (1) youth festival (1) youthsays (1) ZAKAT (1) ZAMAN MODEN (1) Zhengzhou (1) zina (6) zionis (2) zizie (1) zunar (1)